Met de beste fietsendrager neem jij jouw fiets of fietsen overal mee naartoe.
Of je nu op vakantie gaat of een stuk wilt mountainbiken in het bos; met een fietsendrager vervoer je je fietsen veilig en gemakkelijk.
In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten als je de beste fietsendrager gaat kopen. Want, zoals je zult zien, er is nogal wat keuze.
En de beste fietsendrager voor jou, is dat niet voor een ander.
Hier vind je de top 5 met beste fietsendragers van dit moment én bespreken we alle aandachtspunten om op te letten als je deze uitkiest.
- Beste fietsendragers voor op de trekhaak
- Aandachtspunten bij de aankoop van een fietsendrager
- Beste fietsendragers per type fiets
- Fietsendragers per uitvoering
- Fietsendragers per vervoerscapaciteit
- Fietsendragers per eigenschap
- Beste fietsendrager volgens ANWB, ADAC en Consumentenbond
- Wat is een goed fietsendrager merk?
- Waar koop ik een betrouwbare fietsendrager?
- Veelgestelde vragen
Beste fietsendragers voor op de trekhaak
We hebben een uitgebreide test uitgevoerd onder de fietsendragers die momenteel te koop staan. Daar hebben we een selectie uit gemaakt, met de beste fietsendragers in verschillende situaties. De onderstaande toplijst is het resultaat.
1. De beste fietsendrager voor 2 fietsen: Pro-user Diamant

Deze beste fietsendrager van Pro-User is meerdere jaren achter elkaar uitgeroepen tot de beste koop door de Consumentenbond. Hij is geschikt voor 2 fietsen met een maximaal gewicht van 60 kilo.
Dat betekent dat hij ook probleemloos 2 elektrische fietsen draagt. Je sluit hem aan met een 7- of 13-polige stekker, beide zijn inbegrepen. Door de kantelfunctie blijft de kofferbak gewoon toegankelijk.
👍 Voordelen:
- Fietsendrager voor 2 fietsen.
- Sterk genoeg voor elektrische fietsen.
- Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
- Kantelbaar.
- Zeer compact op te vouwen.
- Inclusief opbergtas.
- 7- en 13-polige stekker.
👎 Nadelen:
- Gewicht: 18 kilo
2. De beste fietsendrager voor 3 fietsen: Hapro Atlas Premium 3

Met deze beste fietsendrager van Hapro neem je zelfs 3 fietsen mee. Dat is ideaal voor op vakantie. Hij kan maximaal 60 kilo dragen, dus dat is 3 fietsen van 20 kilo.
Het is mogelijk om 3 lichte elektrische fietsen mee te nemen, als je de accu verwijdert. De stekker waarmee je hem aansluit is 13-polig. Hij is kantelbaar, maar niet opvouwbaar.
👍 Voordelen:
- Sterk genoeg voor 3 lichte elektrische fietsen zonder batterij.
- Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
- Kantelbaar.
- Inclusief diefstalpreventie.
- In- en uitklapbare licht-units.
👎 Nadelen:
- Gewicht: 17,3 kilo.
- Alleen 13-polige stekker.
- Niet geschikt voor bus of camper.
- Niet opvouwbaar.
3. De beste prijs/kwaliteit fietsendrager: Mottez Hercule 3 elektrische fietsen

Deze Mottez fietsendrager voor 3 fietsen van is goed betaalbaar. Daar krijg je een kwalitatieve en sterke fietsendrager voor terug. Het maximale draaggewicht is 60 kilo.
Je kunt er 3 fietsen op kwijt, en soms zelfs 3 elektrische fietsen als je de batterijen verwijdert. De fietsendrager is voorzien van een slot, dus je fiets staat veilig. Hij is zelf erg licht, namelijk 11 kilo en is kantelbaar.
👍 Voordelen:
- Sterk genoeg voor 3 elektrische fietsen zonder batterij.
- Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
- Kantelbaar.
- Inclusief slot.
- Gewicht fietsendrager: 11 kilo.
👎 Nadelen:
- Niet opvouwbaar.
4. Beste Thule fietsendrager: Thule EasyFold XT 2 933

Het merk Thule is een begrip in de wereld van de fietsendragers en het betekent kwaliteit gegarandeerd. Deze beste fietsendrager van dit vooraanstaande merk kan 2 (elektrische) fietsen dragen, met een totaalgewicht van 60 kilo.
Je kunt er ook fietsen met bredere banden op kwijt. Je sluit hem aan met een 13-polige stekker. Een verlengstuk voor een 7-polige stekker is niet inbegrepen.
👍 Voordelen:
- Sterk genoeg voor 2 elektrische fietsen.
- Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
- Kantelbaar.
- Inclusief diefstalbeveiliging.
- Compact inklapbaar.
👎 Nadelen:
- Alleen een 13-polige stekker.
- Prijzig.
- Fietsendrager weegt 18 kilo.
5. De beste fietsendrager voor 1 fiets: Hapro Atlas Premium XFold 1

Het is goed mogelijk dat je 1 fiets met je beste fietsendrager kunt vervoeren. En dan is deze van Hapro een aanrader. Hij heeft een maximaal draaggewicht van 30 kilo, dus je neemt ook je elektrische fiets gemakkelijk mee.
Het kantelsysteem geeft je toegang tot je achterklep en ook aan diefstalpreventie is gedacht. Ook niet onbelangrijk: hij heeft zowel een 7- als 13-polige stekker.
👍 Voordelen:
- Sterk genoeg voor 1 elektrische fiets.
- Maximaal draaggewicht: 30 kilo.
- Kantelbaar.
- Inclusief diefstalbeveiliging.
- Compact inklapbaar.
- Gewicht fietsendrager: 14 kilo.
- Ook geschikt voor gebruik op de camper.
👎 Nadelen:
- Prijzig voor fietsendrager voor 1 fiets.
Aandachtspunten bij de aankoop van een fietsendrager

Het is tijd om op zoek te gaan naar de beste fietsendrager voor jouw situatie. Wij hebben onze eigen fietsendrager test uitgevoerd, maar jij hebt vast ook je eigen wensen en behoeften.
Tijdens je zoektocht naar een perfecte fietsendrager zijn er een aantal aandachtspunten belangrijk. We hebben ze hier allemaal voor je verzameld en bespreken ze uitgebreid.
1. Hoeveel fietsen wil je met jouw fietsendrager kunnen vervoeren?
Een eerste selectie die je maakt uit het uitgebreide assortiment is het aantal fietsen dat jouw beste fietsendrager moet kunnen vervoeren. Op die manier maak je het aanbod al flink kleiner.
Wil je een fietsendrager die jouw mountainbike meeneemt naar het bos? Of heb je de beste fietsendrager nodig voor het vervoeren van alle fietsen van je gezin?
Er zijn fietsendragers voor 1 tot 4 fietsen. Meer dan dat tref je nauwelijks aan. Wil je meer fietsen kunnen vervoeren, bijvoorbeeld omdat je gezin uit 5 personen bestaat, dan kan je altijd een extra beste fietsendrager aanschaffen voor op het dak.
2. Het maximale laadvermogen
Een volgend zeer belangrijk punt is het maximale laadvermogen van de beste fietsendrager. Daaraan zie je hoeveel kilo aan fietsen hij kan dragen. Het is uiteraard de bedoeling dat al jouw fietsen samen niet te zwaar zijn.
Elektrische fietsen kunnen inclusief accu gemakkelijk meer dan 25 kilo wegen. Ook fatbikes zijn erg zwaar. Wil jij de beste fietsendrager voor dit soort zware fietsen, dan is het maximale laadvermogen extra belangrijk voor je.
Je kunt een fietsendrager voor 3 fietsen kopen, maar als het maximale draaggewicht ‘maar’ 40 kilo is, dan zijn dat dus geen 3 elektrische fietsen.
3. Welke fietsen wil je kunnen vervoeren?
Het maximale draagvermogen van je beste fietsendrager heeft invloed op welke fietsen je ermee kunt vervoeren. Maar dat is niet het enige. Voor het vervoeren fietsen die afwijken in gewicht of afmetingen, heb je mogelijk een speciale fietsendrager nodig.
Een fatbike, bijvoorbeeld, heeft extra brede banden die niet in de goot van een standaard fietsendrager passen. Racefietsen hebben juist weer hele smalle bandjes en ook deze passen niet altijd.
Zelfs de bredere banden van mountainbikes passen niet automatisch op elke fietsendrager.
Heb jij een fiets die afwijkt van de standaard specificaties, controleer dan altijd of deze op de fietsendrager mag en past.
4. Het gewicht van de fietsendrager

Ook het belang van het gewicht van de fietsendrager moet niet worden onderschat. Als deze erg zwaar is, dan is het lastig om hem aan je auto te bevestigen. Ook meenemen in de achterbak wordt dan lastiger, want je moet hem dragen en tillen.
Bovendien voegt een zware fietsendrager meer gewicht toe aan je auto en dat betekent dat deze meer brandstof gebruikt. Controleer daarom altijd even hoe zwaar de fietsendrager zelf is.
Vraag jezelf af welk gewicht je kunt tillen en wat acceptabel is voor jouw beste fietsendrager.
5. Is jouw beste fietsendrager inklapbaar?
Een aandachtspunt dat daarbij aansluit is of je een inklapbare fietsendrager nodig hebt of niet. Hoe kleiner je hem inklapt, hoe gemakkelijker hij mee te nemen is.
Sommige beste fietsendragers zijn dan zeer compact en je krijgt er een draagtas bij. Je legt hem in de achterbak of in de camper en haalt hem tevoorschijn als je hem nodig hebt.
Andere beste fietsendragers kunnen helemaal niet worden ingeklapt. Dat is ook een prima keuze, als jij die optie niet nodig hebt. Ook dit is dus een goed punt om bij stil te staan.
6. Heb je een kantelbare fietsendrager nodig?
Een volgend belangrijk aandachtspunt als je op zoek gaat naar een nieuwe beste fietsendrager is of deze kantelbaar moet zijn. Dit gaat op bij fietsendragers die je op de trekhaak bevestigt.
Een kantelbare fietsendrager klap je naar beneden, ook als de fietsen erop staan, zodat de kofferbak beschikbaar wordt gemaakt.
Als je je fietsendrager op de trekhaak zet en de fietsen staan er rechtop op, dan kan de achterbak niet open. Dat is lastig, maar dus gemakkelijk opgelost als je investeert in de beste kantelbare fietsendrager.
Is de bereikbaarheid van je kofferbak niet belangrijk voor je, dan is dit geen aandachtspunt om aan te vinken.
7. De bevestiging aan je auto

Je zet de fietsendrager zelf vast op je auto, of je besteedt dit uit. In sommige gevallen moet deze ook aan de stroom worden gekoppeld (zie hiervoor aandachtspunt 8). Dit laatste is nodig als je een fietsendrager koopt die de achterlichten van je auto blokkeert.
Wat betreft de bevestiging van de beste fietsendrager aan je auto, camper of caravan zelf, dan heb je een aantal opties.
- Bevestiging aan de trekhaak.
- Bevestiging aan de achterklep.
- Bevestiging op het dak.
- Bevestiging op de dissel (caravan).
We bespreken al deze opties en de verschillen uitgebreid later in dit artikel. Vraag je nu alvast af welke voor jouw situatie het beste is.
8. Koppeling aan stroomtoevoer
Fietsendragers met een kabel hebben of een 7-polige of een 13-polige stekker. Sommige hebben verlengstukken voor beide, terwijl je die er bij andere (indien nodig) apart bij moet aanschaffen.
Het verschil is dat je met een 7-polige stekker alleen de basisverlichting vervangt. Met een 13-polige stekker krijg je meer functies op je fietsendrager.
Caravans, trailers en andere trekcombinaties hebben meestal een 13-polige ingang. Ook de duurdere modernere auto’s zijn hier soms mee uitgerust. De meeste standaard auto’s hebben echter een 7-polige ingang.
Bekijk dus even welke ingang het voertuig of de aanhanger heeft waaraan jij je beste fietsendrager wilt kunnen bevestigen. Is deze anders dan die van je beste fietsendrager, dan koop je er alvast een verlengstuk bij.
Beste fietsendragers per type fiets

Zoals je in onze lijst met aandachtspunten hebt kunnen zien, is het erg belangrijk dat jouw beste fietsendrager jouw type fiets kan dragen.
En per fiets zijn er dan verschillende punten die belangrijk zijn. We hebben ze hier per type fiets voor je op een rijtje gezet.
1. Fietsendrager voor racefiets
Zoek jij de beste fietsendrager voor je racefiets? Racefietsen zijn lichtgewicht. Ze hebben smalle banden en vaak ook een smal frame. Alles gaat om snelheid en gebruiksgemak. Veel renners investeren in de beste fietsendrager voor op het dak van de auto.
Dit zijn daarom de eisen waaraan de beste fietsendrager voor jouw racefiets moet voldoen.
- Hij moet snel te bevestigen zijn.
- Je racefiets moet er gemakkelijk van af te tillen zijn.
- Hij moet smalle goten hebben waar jouw banden in passen.
- Ook de bevestiging rond het frame moet passen. Dat zie je aan de minimale frame diameter.
- Je wilt een fietsendrager met slot, want goede racefietsen zijn niet goedkoop.
2. Fietsendrager voor mountainbike
Heb je een mountainbike die je gemakkelijk mee wilt kunnen nemen naar het bos of de track? Dat hebben deze vaak een breder sterker frame en dikke banden.
Je gebruikt de fietsendrager met regelmaat en mountainbikes zijn niet licht. Daarom is een fietsendrager op de trekhaak of achterklep beter.
- Je moet hem snel en gemakkelijk bevestigen.
- Je mountainbike moet er gemakkelijk af te tillen zijn.
- De goten voor de banden moeten breed genoeg zijn voor je mountainbike banden.
- De maximale frame diameter moet groot genoeg zijn.
- Ook hier is diefstalbeveiliging belangrijk.
3. Fietsendrager voor elektrische fiets
Wat elektrische fietsen onderscheidt van gewone niet-aangedreven fietsen zijn de prijs en het gewicht. De maat van de banden en het frame is vaak net als bij andere fietsen. Daarom zijn in dit geval fietsdragers op de achterklep of trekhaak de beste keuze.
- De fietsendrager moet het gewicht van je elektrische fiets(en) kunnen dragen.
- Je moet je zware elektrische fiets er gemakkelijk op en af kunnen tillen of rijden.
- Diefstalbeveiliging is een must.
4. Fietsendrager voor fatbike
Fatbikes zijn een geval apart. Dit zijn hele zware fietsen (20 tot 30 kilo) met zeer brede banden (4 tot 5 inch). Ze zullen nooit op een standaard fietsendrager passen. Daarom zijn er enkele punten die belangrijk zijn als je een fietsendrager voor je fatbike gaat kopen.
- Kies voor de beste fietsendrager op het dak of op de trekhaak met een lift of oprijplank.
- De beste fietsendrager voor een fatbike moet het juiste maximale draaggewicht hebben.
- De maximale bandbreedte moet juist zijn.
- Ook de maximale frame diameter moet passen.
- Denk om diefstalbeveiliging, want fatbikes zijn erg in trek.
Tip: fatbikes kunnen ook erg goed plat op je dag worden bevestigd. Ook daar zijn fietsendragers voor. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over of de brede banden wel passen.
Fietsendragers per uitvoering

We hebben ook al aangegeven dat er fietsendragers zijn die je op verschillende plekken op je auto kunt bevestigen. Ook dit is een keuze om bij stil te staan. We bespreken de kenmerken en voor- en nadelen van elke optie.
1. Fietsendragers voor de trekhaak
Fietsendragers voor op de trekhaak zijn de meest gangbare optie. Dat is omdat de trekhaak een groot gewicht kan dragen en je daar dus ook elektrische fietsen of een groter aantal fietsen mee kunt vervoeren.
Het maximale draaggewicht van deze fietsendragers kan oplopen tot wel 60 kilo.
Het voordeel van deze optie is dus dat er meer mogelijk is. De beste fietsendragers zijn ook gemakkelijk op de trekhaak te bevestigen. Een nadeel van deze optie is dat de achterbak wordt geblokkeerd.
Dat los je op door een kantelbare fietsendrager te kopen. Hij zal ook aan de stroomvoorziening van je auto moeten worden bevestigd.
De belangrijkste kenmerken van fietsendragers voor de trekhaak:
- Hoog maximaal draaggewicht.
- Lage bevestiging aan auto, dus minder hoog tillen.
- Prijzig.
2. Fietsendragers voor op de achterklep
Een alternatieve optie die je hebt is om de beste fietsendrager te kopen die op de achterklep wordt bevestigd. Deze koppel je niet aan de stroom. Als je je achterklep opendoet, klappen de fietsen mee naar boven.
Met deze optie blijf je toegang hebben tot je kofferbak. Deze beste fietsendragers zijn vaak ook wat goedkoper dan de fietsendragers die je aan je trekhaak bevestigt.
Het maximale draaggewicht is lager, dus als je meerdere elektrische fietsen wilt vervoeren, dan is dit niet de beste keuze.
Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van fietsendragers voor op de achterklep:
- Goedkoper.
- Geen koppeling aan stroom nodig.
- Lager maximaal draaggewicht.
3. Fietsendragers voor op het dak

Een volgende groep fietsendragers waarvoor je kunt kiezen, worden op het dak gemonteerd. Daar kan je je fietsen dan rechtop neerzetten of plat neerleggen.
Dit is een keuze die vaak voor racefietsen en andere lichtere fietsen wordt gebruikt. Ook voor fietsen met afwijkende specificaties, zoals fatbikes, is plat op het dak leggen een uitstekende oplossing.
Let op: een zware fiets is veel lastiger op het dak te tillen. Hier zijn wel speciale liften voor, dus onderzoek dat als je een fatbike of elektrische fiets op je dak wilt leggen.
Deze optie is dus slim bij lichtere fietsen, bij fietsen met afwijkende afmetingen en als je geen trekhaak of geschikte achterklep hebt.
De fietsen zitten nooit in de weg als ze op het dak zijn bevestigd én, ook niet onbelangrijk, belemmeren het zicht door je achterraam ook niet.
De belangrijkste kenmerken van fietsendragers voor op het dak zijn:
- De goedkoopste optie.
- Fietsen zijn volledig uit het zicht opgesteld en staan nooit in de weg.
- Hoe krijg je jouw fiets op het dak?
4. Fietsendrager geschikt voor caravan
Een laatste specifieke soort beste fietsendrager, is specifiek gemaakt voor caravans. Deze bevestig je op de dissel van je caravan. Ze hebben vaak een hoog maximaal draaggewicht. De meest gangbare optie is een fietsendrager op de caravan voor 2 fietsen.
Sommige beste fietsendragers voor de caravan zijn kantelbaar, zodat ze je berging niet blokkeren. Er zijn ook modellen die je achterop de caravan bevestigt, op de achterwand. Deze hebben niet altijd de hoogste maximale draagkracht.
Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van fietsendragers voor op de caravan:
- Bevestiging voorop op de dissel van de caravan of op de achterwand.
- De auto blijft gewoon toegankelijk.
- Het maximale draaggewicht is niet altijd even hoog.
Fietsendragers per vervoerscapaciteit

Een andere manier om de beste fietsendrager uit te kiezen is door deze te selecteren op de vervoerscapaciteit. Je weet zelf waarschijnlijk wel hoeveel fietsen je er maximaal mee wilt kunnen nemen. Over het algemeen heb je dan 4 opties.
1. Fietsendragers voor 4 fietsen
De beste fietsendragers voor 4 fietsen moeten erg sterk zijn. Een elektrische fiets weegt gemakkelijk 20 kilo of meer en een gewone fiets 15. Kies je voor een fietsendrager voor 4 fietsen, controleer dan of hij het gewicht van al jouw fietsen kan dragen.
Fietsendragers voor meerdere fietsen worden meestal op de trekhaak bevestigd. Er zijn ook fietsendragers voor op het dak die bijvoorbeeld 4 racefietsen kunnen dragen. Deze optie is ideaal voor gezinnen, maar ook voor een racefiets club, bijvoorbeeld.
2. Fietsendragers voor 3 fietsen
Er zijn ook fietsendragers voor 3 fietsen. Deze hebben meestal een maximaal draaggewicht van 60 kilo. Dat zijn 3 lichte elektrische fietsen zonder accu. Die haal je er dan uit. Hier is het dus weer belangrijk om het maximale draaggewicht te controleren.
Ook deze beste fietsendragers worden in de meeste gevallen bevestigd op de trekhaak. Je vindt ze soms ook voor bevestiging op het dak. Het is voor gezinnen fijn als ze minimaal 3 fietsen mee kunnen nemen.
3. Fietsendragers voor 2 fietsen
Fietsendragers voor 2 fietsen zijn het meest gangbaar. Ze zijn sterk genoeg om 2 elektrische fietsen te dragen.
Dit type fietsendrager kan worden bevestigd op het dak, maar ook op de achterklep en op de trekhaak. Je hebt de meeste keuze als je kiest voor dit type fietsendrager.
Voor stellen die samen met de fiets op vakantie gaan is dit een uitstekende optie.
4. Fietsendragers voor 1 fiets
Ook fietsendragers voor 1 fiets zijn niet lastig te vinden. Je hebt ruime keuze uit de beste fietsendragers voor op het dak, op de achterklep en op de trekhaak. Het maximale draaggewicht is in de meeste gevallen ruim voldoende voor 1 fiets.
Deze optie is ideaal als je veel sport met je fiets en deze regelmatig mee wilt kunnen nemen naar bijvoorbeeld een mountainbike track.
Fietsendragers per eigenschap

Als laatste kan je de beste fietsendrager ook uitkiezen op een bepaalde eigenschap. Deze eigenschappen kunnen belangrijk zijn voor je.
Je hebt dan keuze uit verschillende opties, die jou het leven allemaal een beetje gemakkelijker maken. Hier bespreken we de belangrijkste in het kort.
1. Fietsendrager met licht gewicht
De beste fietsendrager die weinig weegt is gemakkelijker mee te nemen en te monteren. Dit kan belangrijk zijn voor je als je hem regelmatig bevestigt en verwijdert of in de achterbank legt om hem te vervoeren.
Lichte fietsendragers hebben soms, maar niet altijd, een lager maximaal draaggewicht.
2. Opvouwbare fietsendrager
Ook de best opvouwbare fietsendrager neem je gemakkelijker mee. Als je hem niet gebruikt dan vouw je hem op tot een compact pakket.
Meestal krijg je er ook een opbergtas bij. Dat neemt niet alleen minder ruimte in je achterbak, maar ook in je schuur of opbergkast.
3. Fietsendrager inclusief lift
Sommige fietsendragers kunnen geleverd worden inclusief lift. De lift tilt de fietsen dan op je fietsendrager, zodat jij dat niet hoeft te doen. Uiteraard worden ze er ook weer afgetild.
Dit is een uitstekende optie bij zware fietsen, zoals elektrische fietsen of fatbikes. Ook als je de beste fietsendrager voor op het dak koopt, is een lift een uitkomst. Deze lift is later apart aan te schaffen, mocht je dat willen.
4. Fietsendrager inclusief oprijgoot
Ook een oprijgoot maakt het makkelijker om de fietsen op de beste fietsendrager te plaatsen. Deze optie krijg je bij fietsendragers die achterop je voertuig worden bevestigd. Zet de fietsen via de oprijgoot op de fietsendrager en je hoeft niet te tillen.
Ook het verwijderen van de fietsen van je fietsendrager is dan sneller en gemakkelijker. Ideaal bij zwaardere modellen.
5. Fietsendrager kantelbaar
Met een kantelbare fietsendrager blijft je achterbak toegankelijk. Deze beste fietsendragers staan op de trekhaak en blokkeren je achterklep. Kantel ze naar achteren en je achterklep kan open zonder dat je daar de fietsen voor van de fietsendrager moet halen.
Beste fietsendrager volgens ANWB, ADAC en Consumentenbond

Als je de beste fietsendrager zoekt voor jouw omstandigheden, dan is het altijd een goed idee om op zoek te gaan naar een test van een onafhankelijke instantie.
De ANWB, ADAC en Consumentenbond testen producten regelmatig en brengen daar een rapport van uit. Aan dit rapport zie je exact wat de plus- en minpunten zijn en welke fietsendragers het beste uit de test komen.
Ook wij hebben de beste fietsendragers uitgebreid getest. Daarvan lees je hier de resultaten. We testen ze op allerlei belangrijke kenmerken, zoals gebruiksvriendelijkheid, prijs, klanttevredenheid en kwaliteit.
Wat is een goed fietsendrager merk?
Er worden fietsendragers gemaakt van A-merken en B-merken. Bij A-merken krijg je gegarandeerd kwaliteit en een uitstekende garantieregeling, maar deze goede fietsendrager merken zijn duurder. Fietsendragers van een B-merk zijn goedkoper, en lang niet altijd slechter.
Om je te helpen, vind je hier 2 lijstjes met de beste fietsendrager A-merken en B-merken.
Beste fietsendrager A-merken:
- Pro-User
- Thule
- Uebler
- Hapro
- Atera
- Atlas
Beste fietsendrager B-merken:
Waar koop ik een betrouwbare fietsendrager?

Nu je al deze informatie hebt doorgenomen, ben je klaar om te investeren in de beste fietsendrager voor jou. Deze koop je bij allerlei winkels, van grote (online) warenhuizen tot specialistische verkopers.
Waar je ook besluit jouw beste fietsendrager uit te kiezen, met wat je hier gelezen hebt stap je goed voorbereid naar de winkel.
Veelgestelde vragen
De meeste goede fietsendragers zijn gemakkelijk op de auto te bevestigen. Hier ben je een kwartiertje tot een half uurtje aan kwijt. Fietsendragers voor op de caravan of camper moeten soms door een professional worden bevestigd.
Het gebruiken van een markeringsbord uitstekende lading is in Nederland niet verplicht, maar in sommige andere landen wel. Neem je de fietsendrager mee op vakantie, dan is dit dus een belangrijk punt om op te letten.