Met een elektrische fietspomp pomp je je banden nooit meer handmatig op. Deze oplaadbare apparaten vullen je banden tot ze de juiste luchtdruk hebben bereikt.
Veel fietspompen die elektrisch zijn neem je ook gemakkelijk mee op de fiets.
Denk jij eraan om in een elektrische bandenpomp te investeren? Wij helpen je deze te vinden. Dit artikel begint met dé top 5 beste elektrische fietspompen van dit moment.
Daarna bespreken we alles wat belangrijk is als je deze aanschaft.
Top 5: De beste elektrische bandenpompen van dit moment
Deze top 5 heeft alle elektrische fietspompen die je op dit moment niet mag missen. Ze komen allen als beste uit de test door hun eigen unieke kenmerken.
1. De beste elektrische fietspomp met drukmeter: Donrox Ride F511

Deze elektrische fietspomp met drukmeter is geschikt voor fietsbanden, maar ook voor andere banden. Je kunt er digitaal de huidige druk in de band mee opmeten en vervolgens instellen welke druk je wilt bereiken.
Hij is oplaadbaar met USB en wordt geleverd met een aantal opzetstukken. In het donker oppompen is geen probleem, want hij heeft een zaklamp en een verlicht display.
👍 Voordelen:
- Geschikt voor fietsen, auto’s en andere banden.
- Oppompen tot maximaal 10.3 bar.
- USB oplaadbaar (kabel inbegrepen).
- Pomp, bandenspanningsmeter, powerbank en zaklamp in 1.
- 20 liter lucht per minuut.
👎 Nadelen:
- Niet specifiek op fietsers gericht.
2. De beste oplaadbare fietspomp: Biione

Ook met deze oplaadbare fietspomp van Biione kan je allerlei verschillende soorten banden oppompen. Hij heeft een krachtige 4000 mAh batterij die je met een USB-kabel oplaadt.
Je kiest zelf welke bandenspanning je wil bereiken. De elektrische fietspomp stopt automatisch als deze bereikt is. Naast een pomp is dit ook een zaklamp en powerbank.
👍 Voordelen:
- Multifunctionele bandenpomp (autobanden, fietsbanden, ballen, etc).
- Verschillende mondstukken meegeleverd.
- Maximale druk 10.3 bar.
- Werkt ook als zaklamp en powerbank.
- Opbergtas onder zadel te binden.
👎 Nadelen:
- Niet de goedkoopste optie.
3. De beste goedkope draadloze fietspomp: Trotty

Deze elektrische fietspomp van Trotty is erg goed betaalbaar. Hij is specifiek ontwikkeld voor fietsen en dus gemakkelijk mee te nemen. Daarbij kan je er ook ballen en zwembanden mee oppompen.
De display geeft aan wat de gemeten druk is en welke druk je wilt bereiken. Je laadt hem op met de bijgeleverde USB-kabel. Deze beste draadloze fietspomp heeft ook een powerbank en een zaklamp.
👍 Voordelen:
- Voordelige draadloze fietspomp.
- Duidelijk display.
- USB-oplaadbaar.
- Voor fietsenbanden, ballen en motorfietsbanden.
- Extra functie voor onderweg.
👎 Nadelen:
- Maximale druk 8 Bar.
4. De beste multifunctionele accu fietspomp: CYCPLUS A3

Met deze accu fietspomp van CYCPLUS is te gebruiken voor alle soorten banden. Je kunt je banden oppompen tot 10.3 Bar. Het opladen wordt gedaan met een USB kabel die is meegeleverd.
Een zaklamp is inbegrepen. Dit is een perfecte elektrische fietspomp om mee te nemen, omdat hij precies in een bidonhouder past. Meer dan deze accu fietspomp heb je niet nodig.
👍 Voordelen:
- Multifunctionele accu fietspomp.
- Opblazen tot 10.3 Bar.
- Voor ballen, fietsbanden, autobanden, etc.
- Inclusief ledverlichting.
- USB oplaadbaar.
👎 Nadelen:
- Powerbank functie ontbreekt.
5. De beste draagbare elektrische fietspomp: HYP draagbare compressor

Op de fiets is een goede draagbare elektrische fietspomp altijd handig. Deze van HYP past in je jaszak en gebruik je voor het oppompen van allerlei banden. De 2600 mAh accu is oplaadbaar met inbegrepen USB-kabel.
Je krijgt er ook een reisetui bij, voor gemakkelijker vervoer. Deze beste elektrische fietspomp werkt met verlicht touchscreen en is voorzien van ingebouwde verlichting.
👍 Voordelen:
- Kleine elektrische fietspomp met reisetui.
- Gemakkelijk mee te nemen onderweg.
- Ingebouwde verlichting.
- USB-oplaadbaar.
- Touchscreen.
👎 Nadelen:
- Duur.
- Fungeert niet als powerbank.
Wat is een elektrische fietspomp precies?

Je kunt een fietspomp die elektrisch is vergelijken met een compressor. Het is een kleiner apparaatje dat snel lucht in je fietsband blaast zonder dat je daar zelf voor moet pompen.
De meeste elektrische fietspompen worden opgeladen met een USB-kabel. Met de volle accu pomp je draadloos je banden op, waar je ook bent.
Veel automatische fietspompen zijn ook geschikt voor andere soorten banden. Je krijgt er verschillende mondstukken bij. Daarmee pomp je bijvoorbeeld ook ballen op of autobanden. Een groot aantal elektrische fietspompen zijn dus multifunctioneel.
De voor- en nadelen van elektrische fietspompen
Dat klinkt natuurlijk ideaal; je hoeft je nooit meer in te spannen als je de banden van je fiets op wilt pompen. Maar er zijn ook nadelen verbonden aan elektrische fietspompen.
Als je een elektrische fietspomp wilt kopen, dan is het altijd handig als je alle kanten van het verhaal weet.
Daarom vind je hier de voor- en nadelen van automatische fietspompen:
👍 Voordelen elektrische fietspomp:
- Zonder inspanning leveren banden oppompen.
- Draadloos en overal te gebruiken.
- Voor allerlei soorten ventielen.
- Gemakkelijk met USB-kabel op te laten.
- Fungeren vaak ook als powerbank en zaklamp.
👎 Nadelen:
- Veel duurder dan een handmatige fietspomp.
- Niet altijd even gemakkelijk mee te nemen op de fiets.
- Als de batterij leeg is, werkt hij niet meer.
Een elektrische fietspomp kopen: waar moet je op letten?

Het is tijd om een fietspomp die elektrisch oppompt te kopen. Wat zijn dan de belangrijke punten om op te letten en zo de beste elektrische fietspomp aan te kunnen wijzen? We bespreken ze hier.
1. Welke banden wil je met je elektrische fietspomp op kunnen pompen?
Er zijn elektrische fietspompen voor allerlei soorten banden. Er zijn ook accu fietspompen die je voornamelijk voor kleinere banden of ballen gebruikt. Eén van de eerste vragen die je jezelf stelt is wat jij met je elektrische fietspomp wilt kunnen doen.
Er zijn dan 2 factoren die dit beïnvloeden:
- De maximale luchtdruk moet hoog genoeg zijn als je er bijvoorbeeld ook autobanden of andere grotere banden mee op wilt kunnen blazen. 10,3 Bar is dan standaard en ook meer dan voldoende.
- Het is belangrijk dat je de mondstukken krijgt voor het soort banden die je op wilt pompen. Mountainbikes, bijvoorbeeld, hebben een ander ventiel als citybikes en auto’s weer een ander. Voor het opblazen van ballen heb je een pin nodig.
Denk na over wat je met je elektrische fietspomp wilt kunnen doen. Het hangt sterk af van de fietspomp welke mondstukken je erbij krijgt.
2. Een elektrische fietspomp moet gemakkelijk mee te nemen zijn
Als je de elektrische fietspomp mee wilt nemen tijdens je fietstochten, dan is het belangrijk dat deze je niet in de weg zit tijdens het fietsen.
Sommige hebben een tasje dat je onder je zadel bindt, wat uiteraard erg gemakkelijk is. Weer andere hebben een klein formaat, of een formaat dat in je bidonhouder past.
Het gewicht is dan ook een doorslaggevende factor. Je wilt geen hele zware elektrische fietspomp met je mee moeten slepen. Dat is prima als je hem in de achterbak van de auto kunt leggen, maar op de fiets is dat een ander verhaal.
Ga je een elektrische fietspomp kopen, kies dan een klein en lichtgewicht fietspompje voor onderweg. Het is handig als deze een reistas heeft die aan je fiets te binden is.
3. De kracht van de batterij

Een elektrische fietspomp met een krachtige batterij kan meerdere uren pompen. Dat is handig als je hem meeneemt op fietsvakantie en je hebt niet altijd een stopcontact tot je beschikking.
Je wilt dan niet met een lege band komen te zitten en de batterij van je elektrische fietspomp raakt leeg voordat je hem op hebt kunnen pompen.
Wil je zeker weten dat je elektrische fietspomp voldoende kracht heeft voor hoe intensief jij hem gaat gebruiken, dan neem je een accu fietspomp met een batterij van minimaal 4000 mAh.
Deze zijn vaak ook wat sneller met oppompen en dus ideaal voor langere tochten en fietsvakanties.
Neem je de elektrische fietspomp vooral mee tijdens je fietstochtjes van huis, dan is een minder krachtige batterij ook prima. Je hebt dan elke dag zeker een stopcontact waarmee je hem weer op kunt laden.
4. Wat moet jouw elektrische fietspomp nog meer hebben?
Zoals je al aan de elektrische fietspompen uit onze top 5 hebt kunnen zien, hebben sommige een aantal extra functies die bijzonder goed van pas kunnen komen.
We zetten ze hier op een rijtje, dus denk na over de extra opties die jij nodig hebt:
- Sommige fietspompen die elektrisch zijn, werken ook als powerbank. Dat is erg handig op vakantie of tijdens een lange fietstocht.
- Veel elektrische fietspompen fungeren ook als zaklamp of als vervangende koplamp als deze defect raakt. Daarbij pomp je je banden dan ook gemakkelijk in het donker op.
- Een fietspomp met drukmeter vertelt je eerst wat de druk in de wielen is. Jij stelt in welke druk je wilt bereiken en de elektrische fietspomp past het verschil aan. Dat kan dan zowel voor opblazen als leeg laten lopen.
- Een elektrische fietspomp met opbergtas neem je gemakkelijker mee op de fiets. Er zijn zelfs fietspompen met accu waarbij je een speciaal fietstasje krijgt.
- Als laatste zijn er speciale mondstukken om uit te kiezen. De meeste mondstukken voor banden zijn standaard inbegrepen, maar hoe zit dat bijvoorbeeld met opblaasbare zwembaden en ballen? Let hierop, als je deze ook elektrisch op wilt kunnen blazen.
Waar koop ik een goede elektrische fietspomp?

Er zijn voldoende winkels waar je een goede elektrische fietspomp koopt. Denk dan aan de voor-de-hand-liggende zaken, zoals de ANWB-webwinkel, Gamma en Praxis.
Andere winkels die niet direct in je hoofd opkomen, maar die zeker een bezoekje waard zijn, zijn Action, Lidl en Coolblue.
Met wat je hier hebt geleerd weet je nu ongetwijfeld wat de beste elektrische fietspomp is voor jouw omstandigheden.
Veelgestelde vragen
Jouw beste elektrische fietspomp moet aan de volgende eisen voldoen: Hij heeft de juiste mondstukken, hij is gemakkelijk op de fiets mee te nemen, de batterij is krachtig genoeg voor jouw doeleinden en hij heeft een zaklamp, powerbank, drukmeter of opbergtas als je dat wilt.
Ja dat kan. Kies dan wel voor een elektrische fietspomp met voldoende maximale druk en een mondstuk dat op het ventiel van autobanden past.